Over ons

IMG_0048

Welke ervaring biedt JP Saddlery:

Diploma van opleiding tot ondernemingshoofd: Hoefsmid.

In 1990 : diploma van opleiding tot ondernemingshoofd: hoefsmid. Behaald in het Vormingsinstituut voor kleine en middelgrote ondernemingen te Brugge.

Diploma van opleiding tot ondernemingshoofd: Vervaardiger en hersteller van tuig en zadels voor de ruiterij.

In 1996: diploma van opleiding tot ondernemingshoofd: “Vervaardiger en hersteller van tuig en zadels voor ruiterij”.Behaald in het vormingsinstituut voor kleine en middelgrote ondernemingen te Brugge.

Specialisatiejaar zadel-en gareelmakerij: “Vervaardigen van een aangespannen tuig”.

In 1998: Vormingsinstituut voor kleine en middelgrote ondernemingen te Brugge.

Sinds september 2001 : Docent zadel-en gareelmakerij bij Syntra West Brugge/Veurne.

25 jaar geleden behaalde ik het diploma van hoefsmid bij Syntra West. 21 jaar geleden het diploma van “vervaardiger en hersteller van tuig en zadels”. Onze ervaring komt door de paarden en nu trachten wij via deze passie onze kennis aan de paarden terug te geven.

Sedert mijn prille jeugd ben ik bezig met paarden. Onze professionele ervaring hebben wij opgedaan bij NV Stal Trojaan, een van de grootste drafrenstallen van België. Na de crisis in de drafrensport hebben wij ons werkterrein verlegd en zijn we begonnen als Brugse Stadskoetsier. Sedert 2000 is hieruit ook de zadelmakerij ontstaan. In 2009 heeft Kristl mijn echtgenote de zadelmakerij overgenomen en is JP Saddlery ontstaan. Kristl heeft haar kennis in de lederbewerking eveneens bij Syntra West opgedaan als marrokijnbewerker.